mandag, januar 22, 2007

nyolcadik nap

ma reggel csodák csodája mire felébretem már fehér volt kint minden. tehát jelentem, itt, távol afrikától, Helsingorban bizony tél van. olyna hajnal óta megállás nélkül esik a hó, úgyhogy mostmar lehet olyan 6-7 cm mély. ma megkezdődött a tanítas, már volt Europaen Culture és Photorgaphy. az Europaen Culture -t Kristof tanítja, és általában véve beszélgetünk az európai kultúráról, és annak kialakulásáról. a Tentative programme szerint 14 nagy témakört adott meg, ebben vannak hosszabb és rövidebb témák, és persze van, amit lazán átugrik a tematika. elsőroban a művészetekre és annak korszakaira koncentrál, beszélünk majd még a pszichológia és európa viszonyáról, Fraudról és Jungról, és természetesen a filmművészet tükrében is lesz szó az európai kultúráról a kezdetektől napjainking.
az eslő óra után volt Morning Fellowship, velünk voltak az MS-esek, elnékeltük együtt a hey Jude című örökbecsű nótát, majd takarítottunk - igen, a hétfő is takarítós nap, merthogy a rendszerint hétfőn és csütörtökön kitakarítjuk reggel az egész épületet ami 7 zónára van osztva, és a 7 csoport vetésforgóban csinálja, aztán ezen felül meg van, amit ugye szombat meg vasárnap kell megcsinélni a nagy partik után .
a Photogrpahy - t három nagyobb részre bontanám. egyrészről fogunk képeket elemezni, másrészről csinálni, harmadrészről pedig laborálni az iskola saját mini laborában. mivel Pip meg én komolyabban foglalkozunk a fotózással, így mi inkább egyedi tanrend szerint haladunk, ami azt jelenti, hogy Lucie kiad témákat, mi megcsináljuk, és aztén vagy Lucievel kettesben, vagy hármsban megbeszéljük a képeket, persze a képelemzéseket nekünk is meg kell csinálni, viszont mi nyilván többet fogjuk használni a labort, mint a többiek, akik mondjuk úgy jelentkeztek erre a tárgyra, hogy egy szappantartóval a zsebükben akarnak nagy fotósok lenni - merthogy ilyen is van. most épp lukasórám van négyig, utána meg Danish 1, vacsora utánra meg megbeszéltem Rolandóval, hogy megmutatom neki a fotóimat, és ő meg véleményezi. szóval nagyjából már eddig ennyi. most megyek, é szerzek egy teát, mert szomjanhalok.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

;) lógtam egy napot, jó volt a 7et veled kezdeni. Abhishek Baccsan elveszi Aishwarja világszépét - összeomlottam. csók Szank