onsdag, januar 31, 2007

17

köhögés nem jobb, de ma 10.35 re van időpontom a dokihoz, úgyhogy kiderül, hhogy mi ez a francnyavalya, és remélem ad valami jó kis gyógyszert, amitől sitty-sutty rendbe jövök. mivel annyira köhögök, hogy már zavarom vele a többieket ma sem vagyok suliban, mondjuk hála Istennek ez egy rövid nap, úgyhogy nem maradok le sokmindenről, délutánra meg megbeszéltem Nikolajjal, hogy átveszi velem amit dánon eddig tanultunk, mivel a tanárnő eszméletlen mód rohan, és alig magyarázza a nyelvtant, meg a miértjeit és hogyanjait a dán nyelvnek, hogy kicsit elvesztem benne. a legviccesebb az volt, amikor a múlt órán Simon megkérdezte, hogy végülis mi a különbség a kétféle e között kiejtésben, mert akárhogy fülel, sehogyan nem véli felfedezni, mire a tanárnő - akinek mellékesen folyton elfelejtem a nevét - ennyit mondott; "so, Simon, the danish pernanciation is a socks". (nézd Simon, a dán kiejtés *****) Justinnal ezen mi elég jót röhögtünk, bár nem volt vicces.

MS group elég, hmm hogyismondjam, mókás. van két-három nagyon helyes ember köztük - pl akik nálam voltak Coffe Mixen szőke srác, meg csaj - de a többség tesz ránk magasról, és eléggé elkülöníti magát. pl étkezéseknél semvegyülnek velünk, bár tettünk erre kísérletet.
egyébként az egész MS program elég érdekes dolog. engem nagyon meglepett, hogy ezek a főle 19-22 éves sárcok nemcsak, hogy elmennek önkéntesenek valahová három hónapra, de elég komoly zsetont is fizetnek érte - 30-40 ezer DKK körül van nekik, ami olyan 1.080.000 - 1.440.000 jó magyar forintot tesz ki, és ezt ők magunk, és nem a családjuk állja. mondjuk természetesen, ha itt ők elmennek dolgozni valahová, hogy megkerssék ezt a pénzt, nem kell évekig éhezve kuporgatniuk, hanem pár hónap alatt összejön nekik úgyis, ha csak felszolgálóként dolgoznak valami vacak helyen, és mellette fizetik az albérletet, és élnek is kicsit. szóval mondjuk mí otthon ez esélytelen lenne, itt simén megoldják a srácok. bevallom féfiasan, kicsit irigylem is őket ezért.

ma sajna nem süt a nap, hanem a láthatatlan tipusú eső esik, ami csontvelőig áztatja szét az embert. ha nem kéen dokihoz mennem hétszentség, hogy nem tenném ma ki a lábam az épületből. most viszont mennem kell.

Ingen kommentarer: