torsdag, januar 18, 2007

negyedik nap

a mai délelőtt a házimunka jegyében telt. contact gourpokba osztottak a tanárok bennüket, majd mindegyik - szám szerint hét - csoport egy borítékból húzott egy nevet, és ez a tanár lett a vezetője. én Runa csoportjába kerültem, akit eléggé bírok, két ameriaki lánnyal - Elizabeth és Melissa - Tommal - UK-, Prettyvel - India, és Kojival - Japán. (előbb utóbb nem fogom odaírni, hogy ki honnét való asszem) szóval az iskola hét nagyobb zónára van osztva, és ezeket a hét csoport felváltva csinálja, theéát mindenki mindíg takarít, csak mindíg más részt. és a mosogatás is a csoportok feladata, minden nap másé. minde területnek színkódja van, és saját színkódokkal ellátott takarítóeszközei. eléggé ki van találva, így cc 40 perc alatt tiszta lett az egész épület. azt hiszem szívesen küldenék ide pár embert, hogy megtudja, mi is az a csaptmunka, meg a hatékony üzemeltetés...

ebéd előtt még ismerette minden tanár, hogy mit fog tanítani, elmodnták, ki mennyi házifeladatot ad, és kiknek érdekes az ő órája. aztán délután mindeki le kellett adja a contact gourp teachernek a saját maga által a megadott modulokból összerakott órarndet, a tanár - esetemben Runa - ellenőrizte, hogy megvan a minimum 28 óráaszám, rákrédezett mindenre mégegyszer, és ezzel végülis el is van intézve az órák felvétele. most délután volt még contact group megbeszélés, ahol megdumáltuk a jövő heti teendőket, a szombati mosogatást, a kicsit még mindenki beszélt magáról, aztán most van egy kis szabadiőd délutátn négyig, amikor sport program kezdődik.

végülis tantárgyaim:

Europian Culture (4 óra /hét)
Photography (4 óra /hét)
Danish 1 (4 óra /hét)
Denmark line (8 óra /hét)
Choir (4 óra /hét)
Self Express (4 óra /hét)
Body, Mind & Spirit (4 óra /hét)

ez így összesen 32 órát tesz ki egy héten. királyságos.

ebéd ma kuszkuszvolt, meg leves, valami túró féle dolog, ami meglehetősen hasonlít a magyar túróra, de ízében inkább sós sajt, meg adtak hozzá kétféel asilt, meg tejfölt, ami ízében lágyabb, állagában pedig sűrübb a magyar tejfölnél, de eszméletlen finom, meg ma először volt leves, nemtommilyen krémleves. finom volt. Katja megint hülyére ette magát, szerintem a félév végére a duplájára fog hízni. vagy nem.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

tetszenek a képek

puszi anya

Anonym sagde ...

Mit is jelentenek a kurzusok? Bár Orsi már sokat írt róluk, azért érdekelne, hogy mit takar a Photographia, a Denmark line valamint a Europian Culture. Meg persze az összes többi. De különösen a Body, Mind & Spirit.

Ui.: Ja és megy a tévében a vasutas tésztafőzős reklám Pongóval az élen...