fredag, marts 02, 2007

god weekend!

ma reggel megint arra ébredtem, hogy hihetetlen mód megint péntek van, és csak úgy szaladnak a napok, és észre sem veszem. elég busy hétévge áll előttem, holnap Sorennek segítünk páran a helyi multikulturális fesztiválon képviseljuk az iskolát, es Estern European Culture Evening, vasárnap pénzgyűjtés az AIDS betegek számára Lucivel, esete Photoeditors meeting, a kettő között idpt pedig a darkroomban töltöm, egyrészt a saját dolgaimat csinálom, másrészt Yanának megígértem, hogy segítenk neki. a jövő hét is hasonlóképen alakul, mivel hétfőre tervezem, hogy a benetton hangulato fotókat megcsinálom, amit Lucivel megbeszéltem, hogy a photography class első nyolc hetére a zárófeladatom, még szervezem a modelleket, és Rolnadoval is egyezkednem kell, mivel a video classroomban van egy bluebox fal, és vagy azt, vagy a painters romm egyik falát kéne használnom háttérként, és még fehér lepedőt is kell szereznem. szóval melós a dolog, de Pip megígérte, hogy segít mindenben, ami azért jó. ezen kívűl a jövő hét szerintem a nagy búcsozkodások jegyében fog telni, mivel több mint tíz ember megy haza az első nyolc hét után, többek között Zura is, úgyhogy új szobatárwsam lesz, ami miatt kicsit izgulok, bár Evaval - a naémet lánnyal - már beszéltünk róla, hogy esetelg összeköltözünk, de még bármi lehet. most rohanok kórusra, aztán elméletilge Nikolajjal Koppenhágába, vagy csak befűtöm Katját, hogy menjünk le a városba, vagy szerzek egy bringát, és kimegyek a tengerpartra, hamár szép ködös idő van.
egyébként itt viszonylag meleg van, tegnap gyönyörű idő volt, ma köd van, de nincs hideg, remélem a hétvégére is szép idő lesz... mára me ennyi....

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

írok mailt / nem írhatom kommentbe ezt nem /Szank

Anonym sagde ...

jeg forstår ikke sprog Dansk,
Irj magyarul
Puszi: Mama,Papa

Anonym sagde ...

Rózsaszín festékkel öntötték le a koppenhágai Kis hableány szobrát tetőtől talpig a koppenhágai kikötőben. A vandál rongálást turisták fedezték fel szombaton. A dán rendőrség még nem adott ki közleményt az esetről, így egyelőre nem világos, hogy a rongálásnak lehet-e köze a héten Koppenhága külvárosában kitört rendbontásokhoz, szélsőséges fiatalok randalírozásához.

A tengerparton található, 1,6 méter magas bronzszobor - Edvard Eriksen alkotása - már a korábbi években is sokszor volt vandál támadások célpontja, ezért még áthelyezését is fontolgatták a városi hatóságok. Eddig már kétszer lefejezték, 2003 őszén robbanószerrel lelökték a talapzatáról a 172 kilogrammos alakot, levágták a karját is, és hatszor locsolták le festékkel.

A Hans Christian Andersen mesefigurájáról mintázott bronzalak Koppenhága egyik jelképének számít. A szobor eredetileg egy sörkereskedő fiának a megrendelésére készült, aki őrülten szerelmes volt az alkotás modelljébe, egy balerinába.


hát mik történnek felétek! rémes.